fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

ŽIVČIĆI: UPRILIČEN IFTAR ZA OKO 300 OSOBA

Iftaru je prisustvovalo 300 osoba iz džemata Živčići ali i drugih gostiju, dio atmosfere možete pogledati na fotografijama ispod.

Ovogodišnji iftar u Živčićima održan je pod sloganom “Dijaspora za Živčiće”.

Iftaru su prisustvovali stanovnici sela Živčići, Vukeljići i Kozica, kako oni koji sada žive tu tako i oni koji su promijenili adresu boravka, ali u ovakvim prilikama uvijek rado dođu u svoj rodni kraj.

Dovu poslije iftara proučio je mjesni imam Mahmut ef. Ibreljić, koji je potom poselamio prisutne i zahvalio im se što su došli i uveličali skup svojim prisustvom, naglasio važnost zajedničkih iftara koji između ostalog imaju i tu dimenziju druženja zbližavanja i jačanja unutardžematskih međuljudskih odnosa, onda se zahvalio donatorima dijaspore: Meho Pašić – Australija, Senad Ibreljić – Danska, Mubdin Aletić – Italija, Azem Pašić – SAD, Asef Pašić – SAD, Suljo Aletić – Australija, Dževad Ibreljić – Danska, Nermin Pašić – Njemačka, Mevludin Pašić – Amerika.

Nakon iftara pristupilo se klanjanju akšam namaza, a poslije teravije za sve prisutne upriličeno je i ramazansko sijelo.

FOTO:: Bahrudin Ibreljić

TEKST: binfo.ba

Pročitajte i ovo

Okrugli sto u Fojnici o životu i djelu Hadžema Hajdarevića

Učesnici su se okupili u prostorijama Turskog kulturnog centra u Fojnici, a u okviru 40. …