fbpx
Petak , Oktobar 18 2019

FOTO: Veliki iftar u organizaciji Asocijacije mladih SDA Kiseljak

Sinoć je u Vakufskom centru u Kiseljaku pripremljen veliki iftar za stotinjak mladića i djevojaka s područja Kiseljaka i Kreševa, a organizator je Asocijacija mladih SDA Kiseljak.

Hranu su pripremale članice Asocijacije mladih koje su se potrudile da hrana bude pripremljena na izvrstan način i da gosti budu i više nego zadovoljni. Salu su pripremali članovi koji su obavili odličan posao.

“Ovo je tradicionalni iftar koji Asocijacija mladih priprema svake godine za svoje članove. Zahvaljujem se djevojkama za spremanje velike količine hrane i mladićima koji su učestvovali u pripremi sale za ovaj iftar. Također se zahvaljujem predsjedniku Asmeru Japauru koji je odobrio finansijska sredstva za određenu hranu i piće. Zaista sam uživao u iftaru uz brojne goste poput hafiza Seada Babaluka, predsjednika MIZ Kiseljak prof. Nermina Merhemića, imama iz Kreševa Naida ef. Kršića, predsjednika Asocijacije mladih SDA iz Kreševa, Mahira Lušiju i svoje članove iz Asocijacije iz Kiseljaka te planiramo nastaviti ova druženja”, istakao je Topalović Neđad, predsjednik AM SDA Kiseljak.

Pročitajte i ovo

Adna Šljivar iz Kiseljaka osvojila 1. mjesto na državnom Takmičenju u pisanju pisama

U Mostaru je danas održana svečana dodjela nagrada najboljim učesnicima Takmičenja u pisanju pisama za …