fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

FOTO: Veliki iftar u organizaciji Asocijacije mladih SDA Kiseljak

Sinoć je u Vakufskom centru u Kiseljaku pripremljen veliki iftar za stotinjak mladića i djevojaka s područja Kiseljaka i Kreševa, a organizator je Asocijacija mladih SDA Kiseljak.

Hranu su pripremale članice Asocijacije mladih koje su se potrudile da hrana bude pripremljena na izvrstan način i da gosti budu i više nego zadovoljni. Salu su pripremali članovi koji su obavili odličan posao.

“Ovo je tradicionalni iftar koji Asocijacija mladih priprema svake godine za svoje članove. Zahvaljujem se djevojkama za spremanje velike količine hrane i mladićima koji su učestvovali u pripremi sale za ovaj iftar. Također se zahvaljujem predsjedniku Asmeru Japauru koji je odobrio finansijska sredstva za određenu hranu i piće. Zaista sam uživao u iftaru uz brojne goste poput hafiza Seada Babaluka, predsjednika MIZ Kiseljak prof. Nermina Merhemića, imama iz Kreševa Naida ef. Kršića, predsjednika Asocijacije mladih SDA iz Kreševa, Mahira Lušiju i svoje članove iz Asocijacije iz Kiseljaka te planiramo nastaviti ova druženja”, istakao je Topalović Neđad, predsjednik AM SDA Kiseljak.

Pročitajte i ovo

12-godišnja Fojničanka Ilma Aletić donirala svoju kosu za djecu oboljelu od raka

U svojoj 12. godini, Ilma Aletić već pokazuje veliko srce i spremnost da pomogne drugima. …