fbpx
Subota , 20 Aprila 2024

Generalni sekretar Svjetske humanitarne organizacije “IGASA” u posjeti Fojnici

U Fojnici je danas, u radnoj posjeti boravio generalni sekretar Svjetske humanitarne organizacije “IGASA”-e dr. Abdulaziz Sarhan.

Naime, povodom Svjetskog dana jetima, dr. Sarhan je doputovao u Bosnu i Hercegovinu gdje će sutra u sarajevskom hotelu “Hills” biti upriličen iftar za veliki broj zvanica, ali i veliki broj jetima koje je ova organizacija novčano pomagala od rata pa do današnjih dana.

Doktor Sarhan je iskoristio priliku da danas posjeti naš grad te se susretne sa fojničkim načelnikom Sabahudinom Klisurom te Mensurom ef. Pašalićem, dugogodišnjim glavnim imamom MIZ Fojnica koji je zajedno sa direktorom “IGASA”-e za BiH, dr. Abdel Raouf al-Shurmanom, pokrenuo proces pomaganja fojničkim jetimima.

Fojnički načelnik Klisura je iskazao zahvalnost ovoj organizaciji na dugogodišnjoj brizi za ovu ugroženu kategoriju mladih ljudi te s ponosom istakao Zlatnu plaketu opštine Fojnica koja je uručena “IGASA”-i 2013. godine.

Nakon kraćeg sastanka u zgradi Opštine, dr. Sarhan sa delegacijom je obišao fojničku Čaršijsku džamiju te Muniba Aletića, dijete šehida, koji je dugo vremenaprimao novčanu donaciju ove Svjetske humanitarne organizacije.

U nastavku, pogledajte fotografije današnje posjete u kojoj je između ostalog dogovorena i buduća saradnja naše Opštine sa ovom Organizacijom i na drugim poljima…

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …