fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

FOTO: Održana Izvještajna skupština fojničkog Crvenog križa

U srijedu, 27. marta 2019. godine, u prostorijama hotela Reumal održana je Izvještajna sjednica Skupštine Crvenog križa općine Fojnica za 2018. godinu.
Skupštinom je predsjedavao Munir Softić, predsjednik Skupštine Crvenog križa općine Fojnica, koji je otvorio sjednicu, pozdravio prisutne goste i članove Skupštine.
Sjednica je počela intoniranjem državne himne i minutom šutnje za odavanje počasti preminulim dugogodišnjim članovima Crvenog križa općine Fojnica.
Nakon toga slijedila je realizacija dnevnog reda, u toku koje su navedene i prezentovane provedene aktivnosti Crvenog križa općine Fojnica u protekloj godini. Navedeno je da je ukupno realizirano 84 aktivnosti, među kojima su tradicionalne aktivnoste: dobrovoljno darivanje krvi, socijalni programi i pružanje pomoći socijalno ugroženim osobama, programi kućne njege za stare i iznemogle osobe, služba traženja, Svjetski dan i Sedmica Crvenog križa, zdravstveno prosvjetne aktivnosti, Sedmica solidarnosti, aktivnosti mladih, prva pomoć i druge.
Osim Izvještaja o radu, koji su prezentovali predsjednica Predsjedništva Anita Markanović i Predsjednik mladih Crvenog križa Kenan Handžić, prezentovani su Finansijski izvještaj za 2018. godinu i Izvještaj Nadzornog odbora.
Također, na sjednici Skupštine razmatrani su Plan rada i Finansijski plan za 2019. godinu, a prisutni su dobili i informacije u vezi renoviranja prostorija Crvenog križa, potpisivanja sporazuma sa DVD „Fojnica“ za korištenje prostorija, te sporazuma sa Agencijom za knjigovodstvene usluge „Bilansa“.
Kao veliki problem u Crvenom križu općine Fojnica ističu neozbiljnost i neodgovornost pojedinih članova Skupštine, što se manifestuje ne dolascima na sjednice, odnosno nemogućnošću održavanja sjednica Skupštine. Zbog navedenog problema, donesene su odluke o isključenju članova Skupštine koji se nisu pojavljivali na sjednicama i koji zbog svojih privatnih obaveza nisu u mogućnosti više vršiti funkciju člana Skupštine, a istovremeno je donesena odluka o imenovanju novih članova Skupštine. Novi članovi skupštine su: Adisa Hodžić, Nusret Drinić, Filip Barbić, Mahir Hasanagić i Almin Ibreljić.
Vrijedi spomenuti da su sve tačke Dnevnog reda jednoglasno usvojene uz kraće komentare.
Po završetku sjednice, Predsjedavajući Skupštine Munir Softić se zahvalio prisutnim na odzivu, te je zatvorio sjednicu Skupštine Crvenog križa općine Fojnica.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …