fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Fojnički vatrogasci bogatiji za još jedno vatrogasno vozilo

Općina Fojnica, odnosno Dobrovoljno vatrogasno društvo je dobilo vrijednu donaciju od Općine Tešanj, a radi se o vatrogasnom vozilu.

Uručenje ove vrijedne donacije je nastavak dobre saradnje između ove dvije općine, naglasio je načelnik Fojnice Sabahudin Klisura.

„Dobili smo kamion sa ljestvama i to je veoma značajno za Fojnicu jer nabavkom još jednog vozila mi smo nastavili sa kontinuiranim poboljšanjem opreme za naše Dobrovoljno vatrogasno društvo. Svakako se zahvaljujemo Općini Tešanj i načelniku Suadu Huskiću koji je prepoznao potrebu za ovakvom donacijom te nam poklonio vozilo koje će nam biti od koristi“ istakao je načelnik Klisura.

Vozilo ovog tipa fojničko vatrogasno društvo do sada nije imalo, stoga će ubuduće dobro doći vatrogascima u slučaju požara na visokim zgradama i nepristupačnim terenima.

Osim toga, vatrogasci iz Tešnja su vatrogasnom društvu u Fojnici i dostavili i predali dodatnu opremu. Riječ je o vatrogasnoj pumpi, izolacionim aparataima, interventnim odjelima i ormarima za ličnu opremu.

fojnica.ba

Pročitajte i ovo

Učenici OŠ “Muhsin Rizvić” uživali u izletu u Sportskom rekreativnom centru Ajdinovići

Učenici šestog razreda Osnovne škole “Muhsin Rizvić” iz Fojnice imali su nezaboravan dan na godišnjem …