fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Najljepša ljubavna priča koju ćete danas pročitati: “Prišla sam mu i pružila osmijeh umjesto ruke”

Ljubavna priča koja oduzima dah priča je o dvoje mladih ljudi koji nisu dopustili da im fizički hendikep stane na put ostvarenju snova. Dejana Bačko (24) i Suljo Keranović (23) svojim zajedničkim primjerom pokazuju kako se sve može kad se hoće.

Dejana Bačko (24) djevojka je koja je rođena bez ruku, ali ipak je uspjela postati akademska slikarica i sportašica okićena zlatnim medaljama. Kada je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u parataekwondou u Australiji, Dejana nije razveselila samo cijelu naciju, svoju porodicu i fanove, već i svoga dečka, kojem je srce htjelo iskočiti iz grudi.

Sulju Keranovića (23) Dejana je upoznala prošlog juna, a upoznavanje opisuju kao – čarobno.

„Dok sam čekala autobus s prijateljicom, vidjela sam jednog dečka koji je gledao u mene i primijetila sam da je osoba s invaliditetom. Prišla sam mu, pružila osmijeh umjesto ruke. Saznala sam da je iz Sarajeva, da je student diplomskog studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu te da volontira u četiri organizacije“, opisuje Dejana prvi susret.

Dodala je  kako se oduševila kada je čula da trenira razne sportove, pa ga je odmah pitala: “Bi li sa mnom trenirao taekwondo?” Suljo je tada bio na studentskoj razmjeni u Novom Sadu te je dan nakon upoznavanja morao natrag kući. No razmijenili su brojeve telefona i tako je sve započelo.

Društvene mreže uvelike su im olakšale ostvarivanje kontakta i zaljubljivanje. Tako su uskoro uplovili u vezu, a njihove objave na društvenim mrežama zrače mladenačkom energijom i srećom.

Mi se držimo za ruke na naš način“, govori Dejana o svojoj vezi. „Zajednička ljubav nam je inspiracija za fotografije koje objavljujemo na društvenim mrežama. Pokušavamo razbiti predrasude o osobama s inavliditetom. Nije sramota imati invaliditet“, govori Suljo.

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …