fbpx
Petak , Februar 15 2019

Zbog ubistava u Konjicu i Tarčinu: I MUP SBK-a na nogama

Nakon što je Vlada Kantona Sarajevo saopćila da su na području Federacije Bosne i Hercegovine angažovane sve policijske snage na pronalasku ubice policajca FUP-a Mahira Begića, iz Ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona su kazali da je angažovanost policije pojačana i u ovim kantonima.Glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Alić za Klix.ba je da su pripadnici Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko dobojskog kantona od jutros na raspolaganju Federalnoj upravi policije koja je angažovana na području Kantona Sarajevo.

“Specijalna policijska jedinica je s rukovodnim službenicima upućena na područje Kantona Sarajevo, a s njima je i policijski komesar Semir Šut. Radimo sve da pomognemo kolegama u potrazi. Na području našeg kantona smo intenzivirali prisustvo policijskih službenika i pojačali mjere sigurnosti”, kazala je Alić.

Komesar policijske uprave Mevludin Halilović je kazao da su osim pripadnika SBK i ZDK u potragu uključeni i FUP, MUP HNK uz asistenciju OSA-e i MUP-a RS-a. 

Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK je kazao kako su i njihovi policijski službenici na terenu s drugim kolegama, ali da je pojačano prisustvo policije i u Srednjobosanskom kantonu s ciljem stvaranja sigurnosti za građane.

Građani Bosne i Hercegovine su pozvani da sva konkretna saznanja prijave policiji, a u potragu će biti osim helikoptera FUP-a, uključeni i dronovi MUP-a RS i Federalne uprave civilne zaštite.

Pročitajte i ovo

Porodica Čejvan iz Kanade će stipendirati do kraja školovanja dvije djevojčice tragično stradalog Elvina Mašina

Više puta smo pisali i javnost obavještavali o teškoj situaciji u kojoj se nalazi porodica …