fbpx
Petak , 19 Aprila 2024
afasfasfa

Predsjednica Asocijacije FATMA SDA Kenela Zuko posjetila porodicu Mašin u Pločarima

afasfasfa

 afasfasfa

Delegacija Asocijacije „FATMA“ SDA BiH na čelu sa predsjednicom Asocijacije“FATMA“ dr.sci.Kenelom Zuko je već prvi dan Nove Godine, 01.01.2019. nastavila sa svojom primarnom misijom, a to je podrška ženama, majkama i djeci, posebno ako su u potrebi ili teškoj situaciji.

Naime, ponukane vrlo potresnom pričom koja nam stiže iz Fojnice, o izuzetno teškom stanju u kojem se našla porodica Mašin, članice asocijacije su odlučile odmah reagirati i obići ovu sada vrlo ugroženu porodicu. Porodica Mašin Mirzete ( supruga) i Dišije (majke), te tri kćerke ostale su bez svog voljenog muža, sina i oca koji je jedini u porodici zarađivao za njihov život. 

Stradao je tragično, od strujnog udara, te je porodica ostala bez jedinog hranitelja. Da bude situacija još i teža supruga rahmetli Elvina Mašina, Mirzeta u drugom je stanju i uskoro treba roditi njihovo četvrto dijete. 

Obzirom na sve okolnosti zaista je u ovom trenutku psihosocijalna, materijalna podrška dobro došla ovoj napaćenoj porodici. Obzirom da je zima, te da im je potreban ogrijev i hrana te potrepštine za tri krasne kćerke, lijekove za majku i pripreme za rođenje bebe, članice Asocijacije „FATMA“ SDA BiH su došle posjetiti porodicu, pružiti im podršku i tom prilikom uručile materijalnu donaciju te osnovne prehrambene, higijenske i medicinske potrepštine. 

Porodica Mašin bila je izuzetno sretna i zahvalna na ovakvoj vrsti podrške i pomoći koja im je zaista potrebna. Tim činom želimo dati svoj doprinos podrške ženama koje su u ovom trenutku na neki način ugrožene ali i da podignemo svijest o potrebi da budemo jedni uz druge kada je to neophodno.

Također koristimo priliku da se zahvalimo svim članicama koje kontinuirano učestvuju u pomoći porodicama u potrebi i pomažu pri realizaciji aktivnosti jednog dijela Strategije rada ove asocijacije.

Asocijacija „FATMA“ SDA BiH će i dalje nastaviti sa aktivnostima koje su društveno korisne, a koje za cilj imaju podršku, edukaciju i pomoć prije svega ženama i majkama te im na taj način ukazati da nisu same u u trenucima kada im je to potrebno!

 

Pročitajte i ovo

Prava ljubav! Priča o Armini i Saudinu, slabovidnoj djevojci i slijepom mladiću iz Kiseljaka

Jedna divna priča o ljubavi, a o ljubavi treba pričati uvijek, našla se u Sarajevu. …