fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024
muratovic

Još jedna topla priča: Porodica Muratović iz Frankfurta uručila novčanu donaciju za porodicu Mašin

muratovic

 muratovic

Još jedna lijepa i pozitivna priča dolazi nam iz naše Fojnice i našeg Reumala.

Supružnici Muratović, Hasan i Fatima, su odlučili da svoj odmor provedu u Fojnici i u Reumalu na prijedlog jednog Fojničanina.

Naime, Hasan je porijeklom Fočak koji živi u Frankfurtu već 43 godine. Zajedno sa svojom suprugom Fatimom, koja je iz Goražda, imaju osmero djece.

Iako od djetinjstva živi u Njemačkoj Hasan perfektno govori bosanski jezik i svake godine obilazi Bosnu i svoj rodni kraj te govori da ljubav prema Bosni ništa ne može ugasiti.

Bitno je istaći da su Hasan i Fatima vlasnici auto-kuće te su uspješni privatni poduzetnici i u drugim srodnim poslovima vezanim za auto industriju.

Boraveći u Reumalu, bračni par Muratović je u dnevnim novinama te na našem portalu pročitao o teškoj sudbini porodice Mašin iz Pločara.

Podsjećamo, Mirzeta Mašin je nakon smrti supruga Elvina, ostala sama sa troje djece te se nalazi u poodmakloj trudnoći sa četvrtim djetetom.

Dobri ljudi, Hasan i Fatima, su odlučili da ovoj porodici djelomično olakšaju život novčanom donacijom koju su danas sa zajedničkim prijateljem, Nezirom Selimovićem, i uručili porodici Mašin.

Molimo Uzvišenog Boga da porodici Mašin olakša ove teške životne momente, a da porodici Muratović da svako dobro na ovom i budućem svijetu.

Pročitajte i ovo

Fojničanin Danis Hasanhodžić – Mladi borac sa velikim snovima

U srcu Bosne, rođen je budući šampion – Danis Hasanhodžić. Sa samo šest godina, Danis …