fbpx
Subota , 27 Aprila 2024
lopovi TV 810x519

Pripadnici PS Fojnica rasvijetlili više krivičnih djela

lopovi TV 810x519

 lopovi TV 810x519

Policijski službenici PS Fojnica naknadno su rasvijetlili sljedeća krivična djela, koja su počinjena u ranijem periodu:

Krivično djelo oštećenje tuđe stvari, počinjeno na štetu K.E. iz Fojnice, kojom prilikom je oštećeno putničko motorno vozilo marke Renault Megane, registarskih oznaka O92 J 804. Operativnim radom na terenu, policijski službenici PS Fojnica došli su do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje ovog krivičnog djela R.G. iz Fojnice.

Krivično djelo teške krađe, počinjeno na štetu firme „Rudnik Bakovići“ iz Bakovića, općina Fojnica, kojom prilikom su otuđena dva elektro-motora jačine 10 W i dva elektro motora jačine 5 W, kao i određena količina elektro kabla.

Poduzimajući aktivnosti u cilju rasvijetljavanja navedenog krivičnog djela, policijski službenici PS Fojnica su za izvršenje ovog krivičnog djela osumnjičili M.K. i S.P. iz Fojnice i Ž.B. iz Kreševa. Također, došlo se do saznanja da su navedena 3 lica izvršila provalne krađe u 5 vikendica u mjestu Tješilo, općina Fojnica, iz kojih su otuđili kosilicu za travu na benziski pogon marke Vilanger, raznog alata, 2 plinske boce kao i određenu količinu alkohola i prehrambenih artikala.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …