fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024
Igasa 5

FOTO: H.O. IGASA uručila novčane donacije fojničkim jetimima

Igasa 5

 Igasa 5

Danas je u sali hotela Reumal uručena novčana donacija dijelu fojničkih jetima od strane Humanitarne organizacije IGASA.
Direktor IGASA-e za BiH, dr. Abdalraouf Al-Shurman se obratio prisutnima te je kazao da će u ovome turnusu u čitavoj BiH biti uručena pomoć za 1960 jetima u iznosu od 1.125.000 KM.
 
U Fojnici je danas uručena pomoć za 46 jetima koji su aplauzom iskazali zahvalnost svojim donatorima koji su uz njih od 1993. godine.
 
Dugogodišnji fojničkli glavni imam Mensur ef. Pašalić je prisutne podsjetio na IGASA-in 25.-godišnji angažman, ali i saradnju na edukativnom planu kada su fojnička djeca i omladina imali kurseve arapskog pisma i islama.
 
Među tadašnjim polaznicima kursa je bio i današnji načelnik opštine Fojnica Sabahudin Klisura koji se također obratio i zahvalio IGASA-i na dugogodišnjoj pomoći fojničkim jetimima te podsjetio da je IGASA dobitnik Zlatne plakete opštine Fojnica 2013. godine.
 
Na kraju, rad ove organizacije je unikatan primjer humanitarne organizacije koja je  u kontinuitutu uz djecu poginulih ili umrlih očeva.
 
Foto:
Igasa 1
Igasa 2
Igasa 3
Igasa 4

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …