fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024
j 1

FOTO: Danas 200 ljudi krenulo u potragu za Harisom Nalčom

j 1

 j 1

Danas je od ranih jutarnjih sati nastavljena potraga za nestalim mladićem Harisom Nalčom iz Fojnice.

Fahrudin Solak direktor Federalne uprave civilne zaštite FBiH u razgovoru za Radiosarajevo.ba potvrdio je da će u današnjoj akciji sudjelovati oko 200 ljudi.

“Proteklih dana, iako je bilo izuzetno loše vrijeme, velika magla i smanjena vidljivost, uspjeli smo da pregledamo sve što smo zacrtali, ali nismo našli nestalog Nalču. Dana će nam se u akciji potrage pridružiti i Gorske službe spašavanja iz gradova koje djeluju na ovom području”, dodao je Solak.

Solak smatra da to što je nestali Nalčo bio iskusan planinar još uvijek ostavlja mogućnost da je živ i da i dalje tragaju za živim čovjekom.

“Danas ulazimo u četvrti dan potrage, te poduzimamo sve potrebne mjere kako bi došli do bilo kakve informacije. Međutim, u proteklim danima još uvijek nismo pronašli bilo kakav trag koji bi nas uputio u kojem smjeru aktivnije da tražimo nestalog”, kazao je Solak

Prema njegovim riječima, odluka je takva da se još ne počne sa pregledavanjem Prokoškog jezera.

“Jezero i dalje ostaje kao nešto što moramo pregledati, ali to je posljednja faza”, itakao je Solak.

Podsjećamo, Haris Nalčo je s prijateljima bio na studentskim pohodima na Prokoškom jezeru, a Policijskoj upravi Fojnica njegov nestanak prijavljen nedjelju u 19.30 sati.

FOTO:

j 2

j 3

j 4

j 5

j 6

 

(radiosarajevo.ba)

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …