fbpx
Nedjelja , Decembar 8 2019
bakir

Fojničanin Bakir Šerbo novi trener fudbalskog kluba Čelik

bakir

 bakir

Nogometaši Čelika pripremaju se za početak Premijer lige, a na startu lige, Zeničani će u subotu gostovati kod Krupe. Prelazni rok na Bilinom polju još nije završen, navodno se očekuje još pojačanja u odbrani, dok su ostale pozicije u ekipi dobro popunjene.

Čelik bi u novo prvenstvo trebao ući i s izmijenjenim stručnim štabom, a kako saznaje SportSport.ba jedan od trenera u stručnom štabu, trebao bi da bude i 52-godišnji Bakir Šerbo. Da ima istine u ovome, kratko nam je potvrdio i sam akter ove priče.

“Razgovarao sam s ljudima iz Čelika i trebao bi da budem pomoćnik glavnom treneru, sada čekam da mi se jave i da potpišemo ugovor, te da krenem s radom. To je sve što vam u ovome trenutku mogu kazati”, kazao je Šerbo.

Šerbo je bivši šef Omladinske škole FK Željezničar, a prošlu sezonu je asistirao Edisu Mulaliću na klupi Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Posjeduje UEFA Pro licencu od 2016. godine.

Ovaj trener rođen u Fojnici će vjerovatno biti jedan od pomoćnika šefa struke Adnana Orneka, a za ostale se ne zna, jer je Asimu Hrnjiću i Nijazu Hrustanoviću istekao ugovor. Oni međutim i dalje rade s ekipom od prvog dana priprema i logično bi bilo da nastave rad s ekipom i u narednoj sezoni.

(sportsport.ba)

Pročitajte i ovo

Kako je privatnik iz Kiseljaka usred zime ostavio jednu porodicu bez hljeba

Piše: Harun Pašalić Jedan od mojih prijatelja danas reče da je najveći čin patriotizma u …