fbpx
Nedjelja , Decembar 8 2019
IMG 3999 823x463

Fojnica: Tri maloljetnika verbalno vrijeđala časnu sestru

IMG 3999 823x463

 IMG 3999 823x463

Časna sestra koja se 10. jula u Fojnici vraćala u sestrinsku kuću verbalno je napadnuta uz psovke, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Prema informacijama Hasana Hodžića, glasnogovornika MUP-a SBK, napad se dogodio 10. jula ispred pošte u Fojnici kada su tri maloljetnika uputila psovke i uvrede časnoj sestri koja se potom dala u bijeg.

Fojnički gvardijan fra Miro Relota je u izjavi kazao kako su verbalni napad izvršili maloljetnici, ali da je najbitnije da se situacija smiri.

“To su bili maloljetnici koji nisu razmišljali, ali vjerujemo da će se sve smiriti i najbitnije je da je sve uredu. Brojne delegacije tokom jučerašnjeg dana i danas su obavile razgovore sa časnom sestrom koja je i u ratu svašta doživjela, ali vjerujemo da će se ovo smiriti i da se ovakve stvari više nikada neće ponoviti”, kazao je Relota.

Policijski službenici u Fojnici su odmah po prijavi izašli na mjesto događaja, identifikovali maloljetnike te poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Pročitajte i ovo

Kako je privatnik iz Kiseljaka usred zime ostavio jednu porodicu bez hljeba

Piše: Harun Pašalić Jedan od mojih prijatelja danas reče da je najveći čin patriotizma u …