fbpx
Petak , 29 Marta 2024
Drogba

Senid Ramić: I tako svake godine, drugi dan ramazanskog bajrama, za mene moja mladost stane!

Drogba

 Drogba

I tako svake godine, drugi dan ramazanskog bajrama, za mene moja mladost stane!

Šehidska dova i odlazak na mezar svome babi, velikom borcu naše drage domovine, sa sestrom i mamom i učenjem fatihe sa ostatkom porodicom i tako godinama i godinama.

Zbog njegove i njihove borbe za našu domovinu, da bi mi hodali našim gradom, haram je zaboraviti da su Šehidi ovoj zemlji pa tako i nama dali sve što su imali; svoju mladost, krv, život, svoje nikada dosanjane mladalačke snove.

Nažalost, svojim odnosom prema šehidima, sve očitije pokazujemo da nismo dostojni njihove žrtve jer sve nezainteresiranije iskazuje se loše poštovanje prema porodicama najvećih sinova naše Bosne.

A svaki šehidski nišan nosi snažnu i neprolaznu poruku, a to je da su šehidi živi, da oni ne umiru i da ih treba smatrati živim.

Pa ako su živi i vide ono što radimo, odakle onda pravo pojedincima da bahatošću mnoge stvari zanemaruju i njihovu žrtvu i da na taj način sramotimo najveće borce naše Bosne i Hercegovine!

Ali, bez obzira, ja ponosno nastavljam da živim i da srcem i dušom volim svoj grad i svoju domovinu.

I iako nismo zaslužili da se ovako odnose prema nama, šehidskoj djeci, bez imalo razmišljanja spreman bih bio da branim svoju domovinu jer kako bih babi na oči došao…

“I ne recite o onima koji su poginuli na Allahovom putu: “Oni su mrtvi.” Nikako, oni su živi iako vi to ne vidite.“

Pročitajte i ovo

Čavara ostao bez računa u banci i ne može primati plaću: Nijedna banka mu ne želi otvoriti račun

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Marinko Čavara uputio je pismo Vijeću ministara BiH u kojem …