fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024
7

Fojničanin Ivan Jurkić obradovao dvadeset fojničkih porodica koje su u težoj materijalnoj situaciji

7

 7

Fojničanin Ivan Jurkić već dugi niz godina živi i radi u Hrvatskoj, na otoku Hvar. Ovih dana je posjetio svoj grad i tom prilikom odlučio obradovati svoje sugrađane. 

Naime, u saradnji sa nadležnom službom Općine Fojnica, Ivan je dvadeset porodica sa slabijim imovinskim stanjem pomogao sa stotinu konvertiilnih maraka.

 „Zamolio sam službu da mi predloži dvadeset porodica, ravnopravno nacionalne zastupljenosti, deset porodica bošnjačke a deset hrvatske nacionalnosti, sa slabijim imovinskim stanje a koji su voljni primiti moj dar“ kaže Ivan.

Dževahira Pubović, pomoćnica načelnika kaže da ovo nije prvi put da Ivan pomaže svoje sugrađane.'Ovo je već druga donacija ovog humaniste, 2013.godine služba za socijalnu zaštitu je posredovala kada je pomogao deset porodica i darovao 5.000 maraka’.

Ivan je novac uručio lično te se tom prilikom zahvalio svima na dolaski i susretljivosti da prime njegov dar. ‘Hvala vam što ste me učnili radosnim, ovo jeste skroman dar ali je od srca, nadam se da će vam bar malo pomoći’.

Na kraju je poručio da će nastojati i dalje da pomaže svoje sugrađane, u što većem broju i sa što većim iznosom.

fojnica.ba

2

3

5

6

9

10

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …