fbpx
Subota , 20 Aprila 2024
zgrada opcine kiseljak zima 695x463

Kiseljak: Raspisan konkurs za dodjelu stipendija studentima

zgrada opcine kiseljak zima 695x463

 zgrada opcine kiseljak zima 695x463

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak raspisao je konkurs za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2017./2018. godini, kada će se dodijeliti 10 stipendija za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

 Pravo na dodjelu stipendije, kažu iz Općine, imaju redovni studenti koji ispunjavaju sljedeće uvjete: da je državljanin BiH, da ima prebivalište na području općine Kiseljak, da je student preddiplomskog ili diplomskog univerzitetskog studija i da je student univerzitetskog studija na kojem se obrazuje za deficitarno zanimanje.

Također, navode da studenti koji žele ostvariti stipendiju trebaju podnijeti zahtjev sa kontakt-podacima i priložiti uvjerenje o prebivalištu, ne starije od tri mjeseca, kopiju lične karte i to ovjerenu, uvjerenje od fakulteta da je redovni student u školskoj 2017./2018. godini i ovjerenu izjavu da ne ostvaruju neku drugu stipendiju, studentsku potporu ili kredit.

 Prijavu s dokazima studenti mogu poslati na adresu: Općina Kiseljak, Povjerenstvo za dodjelu stipendija studentima za školsku 2017./2018. godinu, bana Josipa Jelačića 41, 71250 Kiseljak, s naznakom: “Ne otvarati” ili donijeti lično u Općinu. Konkurs je otvoren 15 dana.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …