fbpx
Utorak , 23 Aprila 2024
opina 658x463

Opština Fojnica: Jednokratna novčana pomoć nezaposlenim porodiljama u iznosu od 400 KM

opina 658x463

 opina 658x463

Ovih dana stupio je na snagu izmijenjeni Pravilnik za dodjelu jednokratne novčane pomoći porodiljama u općini Fojnica. Izmjenama je definisano da će se jednokratna pomoć dodjeljivati u iznosu od 400 KM umjesto dosadašnjih 300 KM. Ovu pomoć ostvarit će sve porodilje koje se nalaze na evidenciji Biro-a za zapošljavanje za prvo, drugo i treće dijete. 

Porodiljama koje su u radnom odnosu, iznos naknade se smanjuje sa 200 na 100 KM. Također izmjenama je definisano da dodatnih 200 KM će dobiti porodilje, zaposlene i nezaposlene, za četvrto i svako sljedeće rođeno dijete.

„Cilj izmjena Pravilnika ogleda se u nastojanju da što veći broj korisnica dobije ovakvu vrstu novčane pomoći a cjelokupan projekat ima za cilj poboljšanje nataliteta na području naše Općine. Općina Fojnica, zajedno sa svojim službama ovaj projekat realizuje posljednje dvije godine i sretni smo zbog toga“ kaže načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura .

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć imaju porodilje koje su najmanje šest mjeseci prije rođenja djeteta imale prebivalište na teritoriji Općine Fojnica a zahtjev i potrebnu dokumentaciju dužne su dostaviti nadležnoj općinskoj službi. 

Isplata se vrši na priloženi transakcijski račun u roku od najkasnije 60 dana od dana podnošenja zahtjeva.

Pročitajte i ovo

Fojnički osnovci prvaci države BiH

🥇🇧🇦🇧🇦DRŽAVNO TAKMIČENJE “MISLI MINE”🇧🇦🇧🇦🥇 Dana 22.04.2024. godine u Brčkom je održano Državno takmičenje iz programa …