fbpx
Petak , Novembar 15 2019
dom zdravlja kiseljak

Sjajna priča iz Kiseljaka: Kada se žene ujedine sve je moguće

dom zdravlja kiseljak

 dom zdravlja kiseljak

Iako se često osjetimo beznadežnima i nemoćnima da bilo šta promijenimo, priča iz Kiseljaka će nas razuvjeriti i pokazati šta jedna žena može pokrenuti i uraditi.

Ana iz Kiseljaka je putem svog privatnog profila zatražila od kiseljačkih žena da se udruže i da zajednički se izbore za svoje pravo, a to je da imaju dva ginekologa u Domu zdravlja Kiseljak.

Anin status je podijelilo 165 žena koje su odlučno krenule u akciju ostvarivanja svojih prava koje kao osobe koje plaćaju zdravstveno osiguranje imaju.

Prije tri dana su osnovale i facebook grupu „Želimo ginekologa u D.Z. Kiseljak“. U ovoj grupi su se brojne žene požalile na rad ginekologa A.G. te iskazale nezadovoljstvo njegovim radom, izgubljenim trudnoćama i mitu kojem je, kako navode, sklon.

Ginekolog A.G. je uputio i poruku gospođi Ani nazivajući njen post uvredom, ali su mu brojne žene „sasule“ šta je sve njima lično uradio gdje je najtužniji odgovor spomenutom doktoru bio:“Zbog Vas sam izgubila svoje blizanke“.

Grupa koju je osnovala Ana već ima 2298 članova i rapidno raste. Ovaj problem je zapeo za oko i lokalnim partijama u poziciji i opoziciji i pošto je ovo izborna godina, ali i trenutak kada se žene ujedine, vjerujemo da će se ovaj problem vrlo brzo riješiti.

Pročitajte i ovo

Blokiran put prema Dusini: Drveće se obrušilo na saobraćajnicu

Prije nekoliko minuta nas je kontaktirala naša vjerna čitateljica Mirsa Karalija iz Dusine koja nam …