fbpx
Petak , 29 Marta 2024
zeljko

Mladić iz Kiseljaka u žiži hrvatskog pravosuđa: Usmrtio pješaka, čeka suđenje za ubistvo djevojke

zeljko

 zeljko

Županijski sud u Velikoj Gorici preinačio je presudu Davidu Komšiću (20), svirepom ubici iz Kiseljaka, zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pješak Josip Kolarić (72) u aprilu 2016. godine u Zagrebu. Umjesto dvije godine, sada mu je izrečeno 14 mjeseci zatvora. Nesretnog starca usmrtio je očevim Mercedesom. 

Komšiću, inače, uskoro počinje suđenje u Županijskom sudu u Zagrebu i zbog brutalnog ubistva njegove djevojke Kristine Krupljan (18).

On je 22. februara prošle godine nožem izmasakrirao Krupljan, s kojom je bio u burnoj ljubavnoj vezi od osmog razreda.

Prema navodima iz optužnice, nakon povratka s večernjeg izlaska, znajući da je Kristina u vezi s drugim muškarcem i da je trudna te da s njim želi prekinuti vezu, Komšić ju je napao u njenom Opelu ispred zgrade u kojoj je živjela.

Sa suvozačkog mjesta lijevom rukom pritisnuo je Kristinu na vozačko sjedalo da se ne bi mogla osloboditi te ju je 88 puta ubo nožem.

Iako su Komšići, kao i sam optuženi, ranije tvrdili da nije imao psihičkih smetnji, sada se mladi ubica pravda neuračunljivošću.

U dva navrata priložena je medicinska dokumentacija iz koje proizlazi da se Komšić više godina liječio kod raznih psihijatara u BiH, i to od 2010., kad su mu konstatirane navodne psihičke smetnje, pa sve do septembra 2016. godine, kad mu je preporučeno daljnje liječenje. Prema ocjeni tamošnjih vještaka, riječ je o nevjerodostojnoj dokumentaciji, čiji je cilj da se umanji Komšićeva krivična odgovornost.

Drogirao se 

Vještačenjem je utvrđeno da je Komšić u krvi i urinu imao THC, što ukazuje na to da je konzumirao marihuanu ili hašiš. Vještačeni su njegov i Kristinin mobitel te je utvrđeno da su razgovarali o njenoj trudnoći i njihovom odnosu. Utvrđeno je da ju je David tukao. Njihovi poznanici su otkrili da je njihova veza bila burna i često praćena ljubomornim ispadima, svađama i prekidima.

(avaz.ba)

Pročitajte i ovo

Džemat u Hartfordu: Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca

Ramazan u Americi (5) Džemat složnih i uspješnih Podrinjaca U Hartfordu, glavnom gradu Connecticuta, nalazi …