fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024
61256659 696x522

Naša stranka Kiseljak: Pacijenticama mora biti obezbijeđen doktor ginekologije u Domu zdravlja

61256659 696x522

 61256659 696x522

U Domu zdravlja Kiseljak Odjel ginekologije ne radi. Iako izmiruju obaveze prema zdravstvenom osiguranju te dodatno plaćaju “zdravstvene markice” u Srednjobosanskom kantonu (SBK), Kiseljačanke, pogotovo trudnice, primorane su plaćati ginekološke usluge u privatnim ordinacijama.

Bez uplate zdravstvene markice kao dodatne premije, koja ove godine košta 29 KM, Kiseljačanke i generalno stanovnici SBK bi morali participirati za određene usluge u zdravstvu.

Do sada je u Domu zdravlja Kiseljak postojao samo jedan specijalista ginekologije koji je radio mali broj sati, pa su pacijentice čekale na termin za pregled i po nekoliko mjeseci.

Naša stranka Kiseljak uputit će hitno upit Domu zdravlja Kiseljak i nadležnima da pojasne kako će i da li će riješiti ovaj problem u skorije vrijeme.

Dom zdravlja Kiseljak ranije je bio na meti kritika javnosti zbog reklame privatne zdravstvene klinike koja je bila postavljena u holu ove javne ustanove.

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …