fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024
dzamija 617x463

Napad na džamiju u Kiseljaku: Sigurnosne kamere su snimile dvojicu muškaraca

dzamija 617x463

 dzamija 617x463

Danas smo objavili informaciju da je Čaršijska džamija u Kiseljaku gađana pivskim flašama i drugim predmetima.

Policija u Kiseljaku je blagovremeno izašla na mjesto događaja, sačinili su zapisnik i o ovom slučaju je obaviješteno Tužilaštvo MUP-a SBK.

– U saradnji sa nadležnim tužilaštvom policijski službenici Policijske stanice Kiseljak intenzivno rade na otkrivanju i procesuiranju ovog krivičnog djela – kazao je portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić. 

Kontaktirali smo i predsjednika Medžlisa Kiseljak, Nermina Merhemića, koji je za naš portal kazao da očekuje veoma brzo rješavanje ovog djela.

“Sigurnosne kamere na džamiji i objektima oko nje su zabilježile dolazak dva muškarca sa autom u 3:52h jutros. Nakon izlaska iz auta, došli su do džamijske kapije i počeli bacati pivske flaše i pepeljare” – kaže Merhemić.

Ističe da je snimak sigurnosnih kamera predat policiji i od kojih očekuje promtnu reakciju i privođenje osoba sa snimka.

“U slučaju da policija ne uspije identificirati počinioce, snimak video nadzora ćemo javno obznaniti ne bi li neko prepoznao počinioce” – zaključuje Merhemić.

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …