fbpx
Petak , Novembar 22 2019
zaplijena droge 696x463

MUP SBK: Zaplijenjeno 30 kilograma marihuane

zaplijena droge 696x463

 zaplijena droge 696x463

Dana 17.12.2017. godine u noćnim satima na području Gornjeg Vakufa/Uskoplja policijski službenici  PS Gornji  Vakuf- Uskoplje, u saradnji sa  inspektorima Sektora kriminalističke policije,  oduzeli su oko 30 kg materije za koju se osnovano sumnja da je opojna droga marihuana.
 
Opojna droga je oduzeta od državljanke iz R Srbije, koja je upravljala vozilom marke Renault Megane, beogradskih reg.oznaka. U saradnji sa nadležnim tužilaštvom i sudom poduzete su mjere na zakonitom prikupljanju materijalnih dokaza, a oduzeta materija će biti predmet odgovarajućeg vještačenja. Po ovom predmetu od strane službenika ovog ministarstva nastavljaju se aktivnosti na prikupljanju svih materijalnih dokaza koji će poslužiti za procesuiranje navedenog krivičnog djela.
 
Navedena zaplijena  je rezultat  opsežnih  planskih  aktivnosti  koje provodi  Uprava policije MUP-a SBK/KSB  u povodu nadolazećih praznika,  u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti i stvaranja što boljeg sigurnosnog ozračja za sve građane. Planom su predviđene preventivne i represivne mjere i radnje, kao odgovor na sve sigurnosne izazove i moguće ugrožavajuće aktivnosti pojedinaca i grupa.
 
Uprava policije nastavlja realizaciju strateških  planskih aktivnosti po pitanju suzbijanja narkomanije, tako da će se ovogodišnji ostvareni, izuzetno dobri, rezultati rada u budućnosti zasigurno i poboljšati.
 
Napominjemo da je u toku ove godine broj prijavljenih lica po krivičnim djelima iz oblasti  narkomanije znatno povećan, kao i količine oduzetih opojnih sredstava.
 

Pročitajte i ovo

Branko Stanić, direktor Zavoda Bakovići: Naši korisnici su nam na prvom mjestu

Nakon jučerašnjih šokantnih fotografija koje su objavljene iz Zavoda Pazarić, kontaktirali smo direktora Zavoda Bakovići, …