fbpx
Petak , 29 Marta 2024
600 1508407882stari 694x463

Starci na meti razbojnika u Kiseljaku: Ljubazni mladić dedi donio poklon, pa mu iznudio 100 KM

600 1508407882stari 694x463

 600 1508407882stari 694x463

Nakon što je javnost u Sarajevu alarmirana zbog razbojnika koji na prevaru ulaze u kuće starijih osoba predstavljajući se kao poznanici ili pak humantiraci koji skupljaju novčanu pomoć, a sve kako bi drogirali i opljačkali starce, razbojnici koji djeluju na isti način pojavili su se i u Kiseljaku.

Naime, policiji u ovom gradu je prije tri dana prijavljeno kako je za sada nepoznata osoba od 84-godišnjeg R. Š. iz mjesta Donji Palež prijetnjama iznudio 100 KM koje su mu potrebne za navodno liječenje.

Kako saznajemo u MUP-u SBK, pred kuću starca je nepoznati muškarac je došao u ponedjeljak oko podneva, te mu izrazito ljubaznim tonom najprije kazao da za njega ima poklon i pokazao mu vrećicu koju je nosio u ruci.

Potom je stranac nepozvan ušao u njegovu kuću i od njega tražio da mu da 200 KM koje su mu potrebne za navodno liječenje. Starijem muškarcu se to odmah učinilo sumnjivim pa je neznancu kazao da nema novca.

Tada je stranac odjednom postao nasilan, te je vičuči na starca govorio kako mu “mora” dati 100 KM. Starac se uplašio i dao je novac razbojniku koji je odmah nestao.

Ono što mu se dogodilo R.Š. je sutradan prijavio policiji koja je odmah otvorila istragu.

– O svemu je obaviješten i dežurni tužitelj koji je krivično djelo kvalifikovao kao razbojništvo – kazao je za Faktor Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK.

Čitatelji Faktora javljaju kako su na ovaj sličan opljačkane još dvije starije osobe u Kiseljaku. Lopovi su se starcima predstavljali kao stari znanci, a potom ih, iskoristivši njihovu nepažnju, opljačkali.

Navodno, sve je prijavljeno policiji. Mještani Kiseljaka su nam kazali i da su uspjeli zabilježiti tablice sumnjivog automobila, ali da im je u policiji rečeno kako ne postoji automobil registrovan sa tim tablicama.

Potvrdu ove informacije u policiji nismo mogli dobiti.

U Sarajevu je proteklih dana javnost uznemirena zbog nekoliko razbojništava nad starcima.

U svim slučajevima izrazito ljubazna žena se žrtvama predstavljala kao znanac i nudila pomoć ženama koje žive same. Kada bi se domogla kuće starica, drogirala bi ih sipajući im u kafu opijate, a sve kako bi ih na miru mogla opljčkati i pobjeći.

(faktor.ba)

Pročitajte i ovo

Svečano otvorenje Arnaudija džamije u Banjoj Luci 7. maja

Arnaudija, posljednja obnovljena banjalučka džamija, bit će svečano otvorena 7. maja ove godine, na dan …