fbpx
Četvrtak , 16 Jula 2020
IMG 4105 823x463

Fojnica: MSWOOD donirao novčana sredstva za fojničke osnovce

IMG 4105 823x463

 IMG 4105 823x463

Bosanskohercegovačka industrija namještaja „Ms&Wood “ (Majstori i drvo) i tešanjski “Dukat” mlin i pekara donirali su sredstva za peciva namijenjena socijalno ugroženim učenicima škole “Muhsin Rizvić”.

Sredstva su uplaćena lokalnom pekaru, koji će imati obavezu da cijelu godinu snabdijeva 10 učenika sa pecivima za sendviče.

Proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja Ms&Wood zapošljava 350 radnika. Već nekoliko godina u okviru tvornice organiziran je “Ms&Wood College” u kojem je primijenjen koncept “cjeloživotnog učenja”. Osim učenika srednje škole koji obavljaju praksu, College pohađaju i već zaposleni radnici i menadžeri u ovoj kompaniji koji žele napredovati i postati vrsni majstori i inženjeri.

Dukat mlin i pekata Jelah – Tešanj osnovan je 1988. godine kao privatno preduzeće. U toku 2006. godine izgrađen je potpuno novi objekat mlina sa preko 2000 m2 korisne površine, da bi početkom 2007. godine bila završena montaža savremene opreme novog mlina Dukat i izgradnja druge faze silosa za žitarice. 

Danas je Dukat visoko pozicioniran, i nalazi se među 5 vodećih žitoprerađivačkih kompanija u Bosni i Hercegovini. Proizvodni programi Dukata su mlin za preradu pšenice kapaciteta 200 tona na dan, te pekara kapaciteta 12.000 komda hljeba dnevno i pogon za proizvodnju domaćih kolača.          

Pročitajte i ovo

Američki kongres usvaja rezoluciju o Srebrenici: Jasna osuda poteza zvaničnika RS-a i Dodika

Američka kongresmenka Eddie Bernice Johnson, koja dolazi iz reda demokrata u Zastupničkom domu Kongresa SAD-a, …