fbpx
Subota , 20 Aprila 2024
DSCN1083 696x522 617x463

Delegacija općine Novi Grad posjetila općinu Fojnica

DSCN1083 696x522 617x463

Delegacija Općine Novi Grad predvođena pomoćnikom načelnika Općine Novi Grad za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajibom Delalićem i sekretarom Općinskog vijeća Elvirom Kosovcem, posjetili  su, u utorak, 26. septembra Općinu Fojnica.
 
U posjeti su bili i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Jasmin Šaljić, te članovi Komisije za saradnju sa lokalnim zajednicama u BiH i inostranstvu Općinskog vijeća Nejra Džanko, Elmir Šarić, Idriz Hodžić i Mirza Trhulj.
 
Sa načelnikom Općine Fojnica Sabahudinom Klisurom, njegovim saradnicima i predsjedavajućim Općinskog vijeća Brankom Stanićem razgovarali su o mogućnostima saradnje dviju lokalnih zajednica, te o projektima koje realiziraju.
 
Nakon razgovora o uspostavljanju bližih kontakata između ove dvije općine i jačanju saradnje u privrednom smislu, obišli su Franjevački samostan „Duha Svetoga“, u čijem sastavu su muzej i biblioteka, a potom i jednu od najstarijih džamija u BiH – Atik džamiju.
 
Također, upriličena je i posjeta  Yunus Emre instituta, gdje su članovima novogradske delegacije predstavljeni kulturni sadržaj i aktivnosti centra.
 

Pročitajte i ovo

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice

Preminuo je Stjepan (Pero) Oroz iz Fojnice u 64. godini života. Ukop i misa zadušnica …