fbpx
Petak , 26 Aprila 2024
maxresdefault 1 694x463

Mladenci napravili incident matičarki u Kiseljaku: Tražili da se ukloni ime balinkure sa vjenčanog lista

maxresdefault 1 694x463

 maxresdefault 1 694x463

U Općini Kiseljak jučer je došlo do incidenta, kada su mladenci napali matičarku samo zato što je Bošnjakinja.
 
U MUP-u Srednjobosanskog kantona za Faktor su potvrdili da je uposlenica Općine Kiseljak policiji jučer prijavila događaj. 
 
– U Policijsku stanicu Kiseljak obratila se Z. F., koja je prijavila da je T. M. od nje tražila da na vjenčanom listu ne piše njeno ime, već ime druge matičarke. Policijski službenici postupaju po prijavi, te provjeravaju infomacije i utvrđuju činjenično stanje u vezi s ovom prijavom  – kazali su nam u policiji. 
 
Kako nezvanično saznajemo, Tanju Pušić, udato Mitrović, i njenog izabranika Mladena Mitrovića je vjenčala matičarka Zijada Fejzić. Međutim, zbog njene nacionalnosti nastao je veliki problem, te su budući mladenci podigli cijelu frku zbog toga. Mladoženja Mladen je uposlenik Odjela za geodetske poslove i katastar nekretnina u Općini Kiseljak, te član OO HDZ-a Kiseljak.
 
Kako nam pričaju oni koji su upućeni u cijeli slučaj, mladenci su napali nesretnu matičarku, upućući joj pogrdne riječi i nazivajući je “balinkurom”, te su vikali kako bi se vjenčali i u Sarajevu, da su htjeli da im matičarka bude muslimanka. 
 
U cijeloj toj frci, napadnutoj matičarki je pozlilo, te je morala intervenirati i Hitna pomoć. 
 
Prema nezvaničnim informacijama, o incidentu je upoznat i tužilac travničkog Kantonalnog tužilaštva, koji je navodno ocijenio kako u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.
 
(faktor.ba)
 

Pročitajte i ovo

Učenici OŠ “Muhsin Rizvić” uživali u izletu u Sportskom rekreativnom centru Ajdinovići

Učenici šestog razreda Osnovne škole “Muhsin Rizvić” iz Fojnice imali su nezaboravan dan na godišnjem …