fbpx
Četvrtak , 22 Februara 2024
Screenshot 1 1150x438

Mirza Ramić kao radnik godine u MSWOOD-u nagrađen ljetovanjem u Antaliji

Screenshot 1 1150x438

 Screenshot 1 1150x438

Mirza Ramić izabran je za radnika godine bosanskohercegovačke industrije namještaja MS&WOOD (Majstori i drvo), a kao nagradu je dobio sedam dana ljetovanja u Turskoj. 

Ramić se već vratio iz Antalije gdje je sa suprugom i kćerkom koristio aranžman all inclusive, a izabran je na osnovu glasanja u tvornici, kao i ocjenom komisije i to za izuzetno zalaganje i doprinos razvoju kompanije. 

Prošle godine je Aziz Bukvić koji je po zanimanju stolar, a koji u tvornici radi kao glavni majstor, kao radnik godine nagrađen istom nagradom.

Ramić je rođen 1982. godine. U ovoj fojničkoj tvornici radi od njenog otvaranja 2012. godine.

– Počeo je kao električar, bez puno znanja i iskustva, ali je stalnim učenjem, trudom i zalaganjem rastao skupa sa ovom kompanijom. Danas je vrhunski majstor. Na Mirzu uvijek možemo računati, jer je čovjek koji živi i radi u skladu sa ključnim vrijednostima naše kompanije a to su poštenje, znanje, zalaganje, odgovornost i održivi razvoj, te kao takav zaslužuje titulu radnika godine, kazala je Mirsada Softić rukovoditeljica odjela ljudskih resursa u kompaniji MS&WOOD.

PORODIČNI ODMOR U TURSKOJ

Osim nagrade radnika godine, u MS&WOOD-u se svakog mjeseca bira i radnik mjeseca, a sa ovom praksom biranja najboljeg radnika će se nastaviti i ubuduće.

2073689 813x463

 – Moj primjer pokazuje da se učenje i trud uvijek isplate. Prije pet godina počeo sam kao električar a danas sam glavni majstor električar na održavanju. U početku nisam imao veliko znanje u svom zanatu. Međutim, kolege i okruženje su bili izuzetni. Kako je firma rasla, imao sam puno prilika da učim i nisam ih propuštao, uvijek sam se trudio da steknem novo znanje, ostajao duže na poslu. Biti radnik godine ovako uspješne tvornice za mene je velika čast, izjavio je Ramić.

Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 350 radnika, a kompanija čiji pogoni se nalaze u Fojnici izvozi u 50 razvijenih zemalja svijeta.

(oslobodjenje.ba)

Pročitajte i ovo

FIFA donijela odluku: Denis Huseinbašić može igrati za Bosnu i Hercegovinu!

Zvanična potvrda da veznjak Denis Huseinbašić (22) može nastupiti za nacionalni tim Bosne i Hercegovine …