fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024
DSC 0010 800x445 832x463

Bošnjački roditelji očajni, načelnik Kiseljaka im poručio da su izmanipulisani!

DSC 0010 800x445 832x463

 DSC 0010 800x445 832x463

Sastanak Vijeća roditelja koji je održan ispred zgrade OŠ “Kiseljak 1” okupio je više stotina nezadovoljnih roditelja. Sastanku je prisustvovalo i nastavno osoblje OŠ “Kiseljak 1” ali i općinska administracija i mediji.
 
Prvi se obratio direktor OŠ “Kiseljak 1” Nermin Merhemić koji je pozdravio prisutne i koji se zahvalio na dolasku svima.
 
Također poručio je da problema ima, da je održan sastanak i da je OŠ “Kiseljak 1” opet u nepovooljnom položaju kada je u pitanju broj prostorija i korištenje sportske dvorane.
 
Poslije njega se obratio Kenan ef. Bajrić koji je predsjdnik Vijeća roditelja i koji je iznio zahtjeve, a to su
 
Ujedinjenje osnovnih škola i omogućavanje svoj djeci pohađanja grupe nacionalnih predmeta ili
Dobijanje dodatnih prostorija na korištenje u zgradi OŠ “Kiseljak”
Dozvola i podrška za gradnju dodatnih prostorija i sportske sale
Načelnik Mladen Mišurić Ramljak poručio je okupljenim roditeljima da su izmanipulirani, te da sve ovo predstavlja politički skup.
 
Također je rekao da je gorući problem to što u istu zgradu idu učenici OŠ “Kiseljak 1” i učenici isturenih odjeljenja SMŠ “Zijad Dizdarević”, te da zbog toga manjka prostora.
 
Osim zvaničnih predstavnika škole, načelniku su se obratili i roditelji pojedinačno.
 
Jedan od njih, čije je dijete trebalo da u ponedjeljak pođe u prvi osnovne poručio je načelniku da, ukoliko treba, roditelji su spremni blokirati Kiseljak kao i 2001. godine kada su tražili na korištenje trenutnu zgradu, ali da neće odustati od svojih zahtjeva koje smatraju opravdanim.
 
Jedna od majki je upitala načelnika je li se Bošnjaci trebaju osjećati građanima drugog i trećeg reda, ali mu  je rekla i da djeca počinju da zapitkuju zašto ne idu skupa u školu sa komšijskom, hrvatskom djecom, sa kojom se svakodnevno igraju.
 
Na kraju je odlučeno da će do ispunjenja zahtjeva doći do bojkota nastave cijele OŠ “Kiseljak 1”.
 
srednji.com
 

Pročitajte i ovo

Mlada inovatorka iz Fojnice Emina Hodžić oduševljava svijet informaciono-komunikacionih tehnologija

Mlada Fojničanka Emina Hodžić, talentovana učenica iz Fojnice, je svojim izvanrednim dostignućima u oblasti informaciono-komunikacionih …