fbpx
Petak , 29 Marta 2024
sebastian kurz 0 915x463

Sebastianovo Kurzovanje u zdrav mozak

sebastian kurz 0 915x463

 sebastian kurz 0 915x463

Piše: Harun Pašalić

Sebastian Kurz, ministar vanjskih poslova Austrije, je simpatični dečko od svojih 30 godina koji je član demokršćanske stranke. Ovih dana je taj isti dečkić izrekao nevjerovatnu rečenicu, a to je da bosanske muslimanke koje su pokrivene dobivaju novac za taj čin.
 
Kada to govore Dodik, Čović, Ljubić, Vučić ili „ekspert za sve i svašta“ Dževad Galijašević, muslimani bosanskih prostora ne uzimaju to za ozbiljno jer „naviko je Bošnjo i na gore“.
 
Ali, kada ministar vanjskih poslova Austrije, (demokratske, slobodne, otvorene države za sve druge i drugačije!?) kaže takvu gnusnu rečenicu, onda je vrijeme za uzbunu.
 
Zašto?
 
Nije ni prvi ni posljednji, ali je najviši rangirani politički službenik Zapada koji je takvo što kazao za muslimane u BiH. Pitanje je, da li je to njegovo privatno mišljenje ili je to stav prijateljske (do sada) države Austrije. Pitanje je i šta ga je ponukalo na to. Da li su konstantne laži, neprijatelja svega onoga što je muslimansko, postale istina, da parafraziram zločinca Ćosića.
 
Treće pitanje je, a gdje su te famozne pare za moju pokrivenu suprugu i moju majku i možemo li to retroaktivno naplatiti, pošto je majka pokrivena preko 25 godina.
 
Ne bih da dolijevam ulje na vatru, ali čovjek se najviše boji nepoznatog. Da bi bilo ko razumio pokrivanje muslimanke, ne mora dolaziti u BiH ili bilo koju drugu zemlju sa velikim brojem muslimanskog stanovništva. 
 
Samo neka ode u samostan i pita časnu sestru koliko joj se plaća za nošenje marame na glavi i neka je pita da li je iko natjerao na taj čin.
 
Raspitaj se, a sve ostalo je Kurzovanje u zdrav mozak.
 

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE. Preselila je …