fbpx
Nedjelja , 12 Jula 2020
24 08 2017 02 reis miz kiseljak 857x463

Reisu-l-ulema primio delegaciju Medžlisa IZ Kiseljak

24 08 2017 02 reis miz kiseljak 857x463

 24 08 2017 02 reis miz kiseljak 857x463

Danas se reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović sastao sa delegacijom Medžlisa IZ Kiseljak u kojoj su bili glavni imam Kenan ef. Bajrić, predsjednik Medžlisa IZ Kiseljak Nermin Merhemić i član Izvršnog odbora Medžlisa Nedžad Topalović.
 
Članovi delegacije su Reisu-l-ulemu upoznali sa aktivnostima Medžlisa ali i sa problemima s kojima se bošnjačka djeca susreću posebno na polju obrazovanja i prava na nacionalnu grupu predmeta. Posebno je naglašen problem nedostatka adekvatnog školskog prostora te činjenica da se bošnjačkoj djeci uskraćuje pravo na korištenje fiskulturne sale.
 
Gosti su Reisu-l-ulemu informisali i o tome da je uspješno okončana priprema za početak rada vrtića IZ u Kiseljaku koji bi trebao početi sa radom od ovog septembra.
 
Posebno se razgovaralo o nedavnom napadu na jednu ženu zbog mahrame koju je nosila i Reisu-l-ulema je još jednom naglasio da se ovakvi zločini moraju tretirati kao zločini iz mržnje i da je adekvatno procesuiranje takvih napada najbolji način da se oni zaustave i da se spriječi bilo kakvo dizanje etnički ili vjerski motivisanih tenzija.
 
(MINA)
 

Pročitajte i ovo

Tragedija u Bugojnu, utopio se mladić

Danas oko 15:30 sati na jezeru u Zanesovićima, kako neslužbeno saznaje portal Bugojno Danas, utopio …