fbpx
Četvrtak , 28 Marta 2024
vaha 822x463

Vahid Ajanović iz Fojnice prijatno se iznenadio: Dobio pismo koje mu je prijatelj poslao prije ravno 30 godina!

vaha 822x463

 vaha 822x463

Fojničanin Vahid Ajanović doživio je prije nekoliko dana prijatno iznenađenje – dobio je pismo od svog prijatelja i komšije Amira Ahmedića koje mu je ovaj poslao prije ravno 30 godina! 

 Amir je bio na odsluženju vojnog roka u Svilajncu u Srbiji, a pismo je Vahidu poslao 15. avgusta 1987. godine.   Vahid nam je kazao da ga je pismo obradovalo, ali ga čudi što je toliko putovalo. 
 
– To pismo je Amirovom bratu dao profesor Sabid Nuhić, koji je uposlen u SMŠ „Zija Dizdarević“ u Fojnici. Emir ga je potom dao meni, a ja sam ga odnio i pokazao Amiru. Pročitao ga je i on, pa smo uz smijeh evocirali uspomene – kaže nam Ajanović. 
 
Amir ga je u pismu pitao za neke njihove zajedničke prijatelje, od kojih neki danas više nisu među živima.
 
Posjetili smo i pošiljaoca pisma, a ni on nije krio iznenađenje jer je stiglo sa samo 30 godina zakašnjenja.
 
 – Pismo je požutjelo, eto, i rat je preživjelo i opet je nekom sudbinom došlo u ruke onoga kome je i namijenjeno. Kada smo ga čitali, obojica smo se smijali. Na kraju pisma sam mu napisao da brojim još 299 dana vojnog roka – govori Ahmedić. 
 
Profesor Sabid Nuhić kazao nam je da ne zna kako je pismo zalutalo u njegovu biblioteku. 
 
– Imam bogatu zbirku knjiga u kućnoj biblioteci. Sjeo sam da napravim selekciju knjiga i kada sam uzeo jednu od knjiga, iz nje je ispalo pismo na kojem sam vidio ko je pošiljalac, a ko primalac. Dao sam ga bratu pošiljaoca, jer ga poznajem. 
 
Da li je knjiga kupljena na pijaci ili poklonjena, ne znam, niti znam kako je dospjela u moju biblioteku – pojašnjava Nuhić.
 
(avaz.ba)

Pročitajte i ovo

Džemat u Bronxu u New Yorku: Zajednica muslimana Sandžaka, Bosne, Kosova, Makedonije, Crne Gore…

Ramazan u Americi (3) Džemat Belmont Islamski centar (BIC) nalazi se u Bronxu, New York. …