fbpx
Utorak , 2 Juna 2020
natura naslovna 608x463

Otpuštanje radnika i nova mesna ponuda hotela Natura u Fojnici!?

natura naslovna 608x463

 natura naslovna 608x463

Iako se stvari, zakonite i nezakonite, oko promjene vlasničkog udjela u hotelu “Natura” u Fojnici odvijaju pod velom tajni i gdje čitavu, gorku istinu zna samo jedna osoba, Eldan Lokmić, treba kazati da se u hotelu “Natura” dešavaju neke inovacije i da pušu novi vjetrovi.

Ponavljamo, zvanično je teško saznati istinu, ali redakciji Mahalla.ba se javilo sedam otpuštenih radnika. Nismo uspjeli saznati razloge otpuštanja pojedinih radnika iako neki rade u ovome hotelu od njegovog otvaranja, jer ni oni sami ne znaju razloge. Samo im je rečeno, kako tvrde, da ne dolaze više na posao i da za njih mjesta nema. Ono što je simptomatično jeste da su svi otpušteni radnici bošnjačke nacionalnosti.

Jedan od otpuštenih radnika nam je kazao da su novi vlasnici hotela “Natura” uveli i jela od svinjskog mesa kako bi poboljšali svoj meni i svoju sveukupnu ponudu. Naravno, ovakva mesna ponuda će privući dodatne goste u ovaj hotel i otvoriti ga ka novoj klijenteli koja dolazi u Fojnicu iz zapadnoevropskih zemalja.

Pročitajte i ovo

Predstavljamo vam maturante IX-a OŠ “Muhsin Rizvić”

Predstavljamo vam ovogodišnje maturante fojničke OŠ “Muhsin Rizvić”. Razrednica IX-a je Merušić Ambera, a ovo …