fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024
aslan 707x463

Heroji ulice: Aslan Islami

aslan 707x463

 aslan 707x463

Današnji Heroj ulice kojeg ćemo predstaviti jeste Aslan Islami. Svima poznato i veoma drago ulice koji je u Fojnicu doselio 1984. godine. Aslanov otac Hamdija je došao u Fojnicu 1982. godine i otvorio poznatu ćevabdžinicu-aščinicu-slastičarnu szr. Fojničanka.

aslan3 273x463

Aslan Islami je rođen u Tetovu, Makedonija, 01. decembra 1968. godine. I nakon završene osnovne škole dolazi za svojim ocem u Fojnicu kako bi izučio zanat. Međutim, Aslanu se Fojnica svidjela, oženio je svoju Merima-hanumu iz Sarajeva i nastavio život u Fojnici, uspješno nastavivši voditi posao koji mu je otac ostavio u emanet.

aslan2 260x463

Aslan sa suprugom Merimom ima dvoje zlatne djece, Adisu i Adisa, koji su upješni i u školovanju, ali i u vanškolskim aktivnostima.

aslani6 463x463

Aslan se srodio sa fojničkom čaršijom i definitvno je postao njenim dijelom. Aslanovi preukusni ćevapi, bureci, sladoledi, osmijeh i lijepe riječi su nešto na što smo svi navikli i zbog čega se vraćamo Aslanu i njegovoj Fojničanki.

Dok je McDonalds i hamburger bila misaona imenica za sve nas, Aslan je odlučio da i hamburger uvede u svoju fantastičnu ponudu. Kada sam probao prvi put McDonaldsov hamburger u Austriji, u Beču, kroz glavu mi je prošao naš Aslan i njegov hamburger. Hem je Aslanov hamburger troduplo veći, troduplo ukusniji hem troduplo jeftiniji.

aslan4 259x463

Kada je u pitanju društveni angažman, ni tu Aslan ne zaostaje, pomaže i trudi se pomoći svakome ko je u prilici, a posebno je pažljiv prema našoj dječici kojima nekada i zafali koja para, ali sladoleda za njih nikada neće manjkati. Jer dječija sreća je i Aslanova sreća.

aslan5 309x463

I za kraj, Aslan je svojim dugogodišnjim radom, čaršijskim duhom i duševnim merhametom definitivno zaslužio da bude jedan od naših Heroja ulice.

 

Pročitajte i ovo

Merjema Karalić: Mlada doktorica iz Kiseljaka i ponosni nosilac “Srebrene značke” Univerziteta u Sarajevu

Danas vam donosimo priču o Merjemi Karalić, naša vrijedna i posvećena 27-godišnja doktorica svakako da …