fbpx
Subota , 20 Aprila 2024
hoki 823x463

Heroji ulice: Hašim Kučuk – Hoki

hoki 823x463

 hoki 823x463

Hašim Kučuk – Hoki je rođen u Fojnici 31. marta 1946. godine, a na Onaj svijet je preselio 26. novembra 2002. usljed strašne saobraćajne nesreće. Hoki je definitivno najveća muzička zvijezda koja je rođena u Fojnici i pitanje je da li će Fojnica ikada više imati pjevača kao što je bio on. Već sa 18 godina izdaje svoj pjevački prvijenac, a ono što je interesantno jeste da je sa 14 godina bio mujezin fojničkih džamija. Hokijev život, isprepleten pričama i anegdotama koje su uz njegov osebujni izgled stvorio mit o pjevaču, komšiji i bezuslovnom ljubitelju Jugoslavije koji nikada nije zaboravio svoj rodni grad. 

hoki2 461x463

Hoki je kao veliki kavaljer i ljubitelj ženskih srca, 9 pute uplovljavao u bračnu luku i iz tih devet brakova ima desetoro djece od kojih su Fojničani ostali najviše vezani za Dianu-Eminu Kučuk koja sada živi u dalekoj Americi.

Hokijev život se mogao nazvati svim imenima osim da je bio jednostavan i smiren. Život je proživio u Srbiji, Americi, Bosni i Hercegovini, ljubio je lijepe žene, ali i one njega. Prodao je 40 miliona “nosača zvuka” što ga čini jednim od najpopularnijih pjevača narodne muzike ikada na prostorima bivše Jugoslavije.

Hašim Kučuk – Hoki je definitivno heroj fojničke ulice, a njegova pjesma “Nazdravite drugovi” će ostati evergreen i dugo poslije nas jer ne postoji pjevač ni kafana, a da ova pjesma nije dio obaveznog muzičkog repertoara.

hoki3 617x463

 

 

Pročitajte i ovo

Merjema Karalić: Mlada doktorica iz Kiseljaka i ponosni nosilac “Srebrene značke” Univerziteta u Sarajevu

Danas vam donosimo priču o Merjemi Karalić, naša vrijedna i posvećena 27-godišnja doktorica svakako da …