fbpx
Subota , 20 Aprila 2024
a9

(FOTO): Svečano otvorena autobuska stanica u Fojnici

a9

 a9

Program svečanog otvorenja autobuske stanice je počeo izvođenjem himne Bosne i Hercegovine te izvedbom pjesme “Zapjevala sojka ptica” u interpretaciji vokalnog ansambla “SRMA”. 
 
sapko3 617x463
 
Velikom broju okupljenih prvi se obratio načelnik opštine Fojnica Sabahudin Klisura koji je između ostalog istakao da je stanica napravljena za manje od 8 mjeseci te da predstavlja važan infrastrukturni projekat za budući razvoj turizma ovoga grada. Također je iskazao nadu da će ovo biti samo jedno u nizu budućih svečanih otvaranja.
 
a
 
Kao drugi govornik se obratio ministar Salkan Merdžanić u svojstvu izaslanika premijera SBK Tahira Lende. Iskazao je zahvalnost kompaniji Centrotrans Eurolinesa na investiciji te ponovio da je sada ispunjen bitan preduslov za razvoj budućeg turističkog napretka opštine Fojnica.
 
a4
 
Okupljenima se obratio i investitor, generalni direktor Centrotrans Eurolinesa Safudin Čengić  koji je kazao da kompanija Centrotrans u Fojnici djeluje od 1980. godine pa do dana današnjega. Osim redovnih linija za Sarajevo, Centrotrans povezuje i fojnička okolna mjesta sa centrom grada. Nakon rata uvedena je i linija za središte SBK kantona Travnik. Kazao je i da je u Centrotransu zaposleno 25 Fojničana. Posebnu zahvalnost je iskazao građanima Fojnice te najavio gradnju stambene zgrade koja je predviđena ranijim planom.
 
a2
 
Svečanu vrpcu su presjekli Sabahudin Klisura, Salkan Merdžanić, Safudin Čengić te bivši generalni direktor Centrotrans Eurolinesa Muhamed Šaćiragić.
 
a7
 
I na kraju, po našem bosanskom običaju, odsvirano je kolo kojim se označava završetak hajirli i pozitivnih stvari.
 
a5
 
a8
 
a9
 

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …