fbpx
Subota , 20 Aprila 2024
davanje krvi

Fojnica: Krv koja život znači

davanje krvi

 davanje krvi

Jedna od najuzvišenijih vrlina je spremnost na pomaganje drugima. U našem narodu se kaže, kada je neko dobar čovjek, da bi i krvi dao. Vodeći se ovom izrekom, da se zaključiti da smo, mi, Fojničani, itekako dobri ljudi. 

davanje krvi2

U srijedu, 17.5.'17. g., volonteri Crvenog križa su u saradnji sa stručnim timom Službe za transfuziju krvi JU Bolnice Travnik, uspješno obavili akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koja se održala u prostorijama Crvenog križa u Fojnici. Na akciju se odazvalo 65 građana, od kojih su prikupljene 62 doze ove dragocjene tečnosti.

davanje krvi3

davanje krvi4

Akciji prikupljanja krvi je prisustvovao g. Namik Hodžić, generalni sekretar Crvenog križa FBiH, koji je za dobrovoljne darivaoce krvi obezbijedio majice za pomenutu akciju. Akcija dobrovoljnog davanja krvi je već tradicionalna i oganizuje se duži niz godina. Ovu akciju je i ovoga puta podržao načelnik naše opštine g. Sabahudin Klisura, koji je za dobrovoljne darivaoce i volontere obezbijedio ručak i osvježavajuće napitke u restoranu „Central“.

Lokalni tim Crvenog križa se zahvaljuje volonterima i građanima koji su se odazvali ovoj akciji na zadovoljstvo svih, a naročito na zadovoljstvo, sreću i nadu u brz oporavak onih zbog kojih je ova akcija i organizovana.

 

 

Pročitajte i ovo

Fojničaninu uspješno transplantiran bubreg na KCUS-u

Nakon više od 150 dana jučer je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) urađena …