fbpx
Subota , 27 Aprila 2024
koncert5

Fojnica: Koncert i prelijep doček mjeseca Ramazana

koncert5

 koncert5

Sinoć je u Fojnici, ispred Turskog kulturnog centra “Yunus Emre” održan koncert “U susret ramazanu” koji je pod pokroviteljstvom MIZ Fojnica. Ovaj koncert je već tradicionalni jer se održava od 2009. godine kada je prvi put održan u ljetnoj bašti restorana “1001 noć”. Glavni “krivac” za organizaciju ovog konceta sve ove godine je imam Aziz ef. Zulum. Kuriozitet ovoga koncerta jeste da su izvođači Fojničani i Fojničanke. Tako su ove godine učestvovali hor Medžlisa “Ruh”, vokalni ansambl “SRMA”, KUD “1001 noć”, simpatični dječak Ishak Šehović i drugi. Sve naravno pod muzičkom pratnjom profesora Midhata Salčinovića. Voditeljica programa je bila Nadira Hurem, Fojničanka, koja je i voditeljica na radiju BIR. 

ilahije2 617x463

koncert4

koncert

Između ostalih se obratio i glavni imam Edin ef. Rojo koji je okupljenima poželio hajirli početak ramazana, da ga u zdravlju isposte i da svi zajedno sa svojim porodicama da u sreći i rahatluku dočekaju bajram.

Među okupljenima je bio i načelnik opštine Sabahudin Klisura sa svojom porodicom, te federalni zastupnik Ramiz Meša, bivši načelnik Nasir Selimović…

ilahije 617x463

Najsimpatičniji, najljepši i najupečatljiviji trenutak je bio nastup Ishaka Šehovića koji je izmamio i osmijehe i suze svojom izvedbom. Mali Ishak ima 3 godine i sin je Amila ef. Šehovića. Proučio je salavat i ilahiju “U Medinu pošao bih”.

ishak

Redakcija portala Mahalla.ba, također, svim muslimanima želi svako dobro u mjesecu Ramazanu, da što lakše ispostite i da vas sve zdravlje posluži.

 

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …