fbpx
Ponedjeljak , Februar 24 2020
Izlet

Fojnička raja čuva prirodu

Izlet

 Izlet

 

Jučer, u petak, iza džume namaza, nastavnik Harun Pašalić je zajedno sa svojim učenicima iz 8. razreda organizirao izlet i ekološku akciju na području Vladića Vrha. Akcija je podržana od strane načelnika opštine g. Sabahudina Klisure koji je učesnicima obezbjedio ručak, zatim od strane direktora KJP “Šćona” g. Abasa Nišića koji je donirao sokove te vreće za prikupljeno smeće. Za prijevoz učenika na Vladića Vrh su se pobrinuli inžinjer g. Senad Aletić i firma Color art g. Almira Pubovića.

izlet2

Cilj ovog izleta i ekološke akcije je bilo druženje uz koristan rad koji služi ne samo izletnicima nego i čitavoj prirodi od koje je otklonuto ono što njoj ne pripada. Poručeno je da se ovakvim akcijama treba buditi svijest kod naših najmlađih, ali i starijih da smeće pripada kantama, a ne zelenim površinama.

cevapi3

Nakon čišćenja, učenici su ručali, a zatim se igrali fudbala i odbojke. Najljepši dio izleta, po riječima učenika je bilo druženje uz gitaru i pjevanje. Na kraju, učenici su kazali da se ovakva vrsta izleta treba češće organizirati te da im je ovo bio jedan od ljepših, ako ne i najljepši izlet.

izlet3

U nastavku teksta pogledajte slike koje će vam dočarati jučerašnje druženje… 

 

cevapi

cevapi2

smece3

Smeće

smece2

Pročitajte i ovo

Neđad Topalović iz Kiseljaka izabran za potpredsjednika Asocijacije mladih SDA u SBK

U Travniku je održana konstituirajuća-izborna skupština Asocijacije mladih SDA Srednjobosanskog kantona. Uz prisustvo svih članova …