fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024
isilovci

ISIL-ovci među nama

isilovciU vremenu vojno-medijskog orgijanja ISIL-a po Iraku i Siriji i u vrijeme kada antički grad-muzej Palmiru pretvaraju u prah i ruševine, zaboravljajući, odnosno neznajući…

U vremenu vojno-medijskog orgijanja ISIL-a po Iraku i Siriji i u vrijeme kada antički grad-muzej Palmiru pretvaraju u prah i ruševine, zaboravljajući, odnosno neznajući da su se kipovi ili idoli, odavno, preselili iz idolopokloničkih hramova i nastanili se u glavama ljudi, shvatio sam da pošast ISIL-a nije zaobišla ni Bosnu, a ni Hercegovinu. Shvatio sam da su oni tu već odavno, ali nismo obraćali pažnju na njih, pokušavali smo održavati status quo i ići linijom manjeg otpora. Jedan akademik je kazao:“Oni dolaze po našu djecu!“ Ne, akademiče, oni su došli. Došli su da ruše, ubijaju i teroriziraju. Došli su da šejtaniziraju tradiciju islama i muslimana bosanskohercegovačkih prostora dugu 552 godine što ih čini unutrašnjim neprijateljem, prvenstveno, bosanskih muslimana. Da, neprijatelje, koji nam nanose nemjerljivu štetu.

isilovci

Njihova agenda je destruktivizam, a njihov primarni osjećaj je mržnja prema svemu drugačijem od ekskluzivno njihove tzv. istine, odnosno istine njihovih „youtube šejhova“. Oni su mrzitelji tekija, nazivajući ih kućama idolopokonstva, ne osvrčući se na činjenicu da su širenju islama, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i na Indijskom potkontinentu i Africi, možda i najviše doprinijele tekije i njeni derviški redovi. Mrzitelji su muslimana šiija koje predstavljaju kancerom sunnijskog islama i uzrokom slabljenja hilafeta, paralelno romantizirajući period ashaba (Poslanikovih Muhammeda a.s drugova) namjerno zaboravljajući dva rata između tih istih ashaba i masakra koji se desio zbog političke nadmoći. Mrzitelji su Islamske zajednice u BiH jer, po njima, je Islamska zajednica blaga i isuviše miroljubiva. Ljubitelji su teorija zavjere i teorija urote protiv muslimana. Neprijatelj br. 1 im je Amerika (SAD) zaboravljajući i zatamnjujući ulogu Amerike u posljednjem ratu u BiH, pogotovo, njenu pozitivnu ulogu u posljednjim mjesecima rata itd.

Dakle, oni realnom životu ne pristupaju holistički, nego partikularno i isključivo. Ali, to i ne čudi jer većina bosanskih ISIL-ovaca su polupismeni idioti koji u svačijem oku traže trn, a u svome ne vide, ne trn, ne drvo, nego čitavu šumu.

Pozitivna činjenica je da ovi „likovi“ ne čine ni 1% muslimanskog stanovništva u Bosni i Hercegovini, ali je problem kada se dio od ovih 1% dodatno radikalizira i ako mu date pušku i eksploziv u ruke, dobijete Mevlida Jašarevića, Harisa Čauševića i Nerdina Ibrića. Dobijete ljude čija su djela nemjerljivo urušila reputaciju miroljubivog bošnjačkog naroda i medijski ga svrstala u isti koš simpatizera imbecila ISIL-a iz Iraka i Sirije.

Zato, na državi Bosni i Hercegovini je da se u saradnji sa Islamskom zajednicom, u okviru mogućnosti i ovlaštenja, ozbiljno posveti ovim ljudima zarad bolje budućnosti svih nas u Bosni i Hercegovini. Država Bosna i Hercegovina mora prepoznati Islamsku zajednicu BiH kao jedinog, validnog tumača islama na prostoru BiH te uz pomoć državnih aparata drakonski kazniti bh. ISIL-ovce i njihove govore mržnje te osujetiti nove, eventualne, napade na policijske stanice, ambasade itd. A, Islamska zajednica mora ozbiljnijim i predanijim djelovanjem, preko svojih organa, spriječiti daljnje radikaliziranje te pokušati ove odmetnike preodgojiti i inkorporirati u Islamsku zajednicu, zajednicu srednjeg puta, ono što, ustvari, islam i jeste. Vrijeme je da se naruši status quo i glasno kaže da je užas ISIL-ova furka.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna. Preselio je na …